Sajian – Seleksi Menu Tempatan Fusion Untuk Hi-Tea – Page 3 – Glam Malaysia

Sajian – Seleksi Menu Tempatan Fusion Untuk Hi-Tea

Cucur Pusuk (Ikan Bilis)

 Bahan – bahan

#½ cawan ikan bilis

#1 cawan tepung gandum

#1 biji cili merah dihiris

#½ batang lobak merah disagat

#1 batang daun ketumbar

#¾ cawan air

#Garam dan lada secukup rasa

#Minyak untuk menggoreng

Cara menyediakan

  1. Campurkan tepung bersama air dan gaul sehingga sebati.
  2. Masukkan ikan bilis, cili padi, lobak merah, daun ketumbar, garam dan sedikit lada. Gaul adunan cucur sehingga rata.
  3. Panaskan minyak. Goreng cucur sehingga keperangan atau masak.

 

Penyelaras & Teks : Nadia Zolkifli
Arahan Seni : Afiq Khairudin
Gambar : Patrick Chan