Sajian – Resipi Pasta Pepperoni Daging dan Tomato Berkrim
[tps_header]Hidangan berasaskan pasta adalah sajian paling mudah untuk disediakan buat seisi keluarga. Ia tidak memerlukan banyak bahan dan boleh dimasak dalam satu periuk sahaja serta lengkap dengan pelbagai nutrisi. Jika anda tidak mahu mengemas selepas memasak, boleh cuba resipi mudah pasta pepperoni Daging dan Tomato Berkrim ini.
[/tps_header]
Bahan – bahan
200 gm pasta spiral
1.5 cawan stok daging
1 biji bawang besar dihiris nipis
6 biji bawang putih dihiris nipis
1 bunjut garni (campuran herba parsli, thyme, daun salam)
50 gm kepingan daging pepperoni
2 sudu besar pes tomato
1 tin tomato cincang
2 tangkai daun basil
2 sudu besar minyak zaitun
Garam dan lada hitam secukup rasa
100 ml krim memasak (cooking cream)
Keju parmesan
Cara menyediakan
- Masukkan kesemua bahan kecuali krim memasak dan keju parmesan ke dalam periuk. Biarkan mendidih seketika.
- Kacau pasta agar tidak melekat.
- Perlahankan api, masak sehingga pasta lembut al dente dan kuah memekat.
- Kemudian, masukkan krim memasak dan kacau sehingga sebati.
- Keluarkan bunjut garni dan tangkai daun selasih.
- Taburkan daun selasih bersama keju parmesan untuk menghidang.
0 Comments